GERÇEK BİR MASAL; “WARRIORS WITHOUT WEAPONS” I

Ruyalarimiz icin derin bir baslangic olan Warriors Without Weapons degisim seruveninde neler gordum, neler oldu bitti ozetle aciklamaya calisacagim.

600’den fazla insanin basvurdugu ancak 70 kisinin tamamlayabildigi “The Way of  the Warriors” surecinden sonra 19 farkli ulkeden 59 genc, Warriors Without Weapons 2012 (WWW 2012) programina katilmaya hak kazandi. Bu gok kusagi gibi rengarenk, isil isil toplulugun amaci, 3 farkli toplulugun ruyalarini 30 gun icerisinde gercege cevirmek. Degisimin mumkun oldugunu toplumlara ve kendimize ispat etmek, kolektif calismayi ve yasamayi deneyimlemek, kesfetmek ve derin paylasimlarla hepimizin kardes oldugunu ve ruyalarimizin ortak oldugunu farketmek…

WWW 2012, 2000 yilinda  kurulmus olan Elos Enstitusu tarafindan organize edilmektektedir

Oncelikle INSTITUTO ELOS kimdir,  neler yapar?

Instituto elos, bir grup sehir plancisi ve mimar tarafindan 2000 yilinda kurulmus, sosyal degisim icin harekete gecmeyi one suren, kar amaci gutmeyen bir organizasyondur.

Elos inanir ki isteyen ve inanan herkes daha huzurlu ve guzel bir dunya yaratabilir. Bu ugurda Elos, gonullulerle ve destekcilerle birlikte, ruyalarin gercege donusmesi icin eglenceli firsatlar yaratmaya adamistir kendisini.

Elos’un yaklasimi, hepimizi cevreleyen gerceklikte ve gunluk sosyal iliskilerimizde dayanisma yaratmaya odaklanmistir.

Etrafimiza baktigimizda degistirebilecegimiz pek cok sey oldugunu gorebiliriz. Degisimi hemen simdi ve hemen kendi etrafimizda yaratmak mumkundur.

OASIS olarak adlandirilan bir oyun, bir metodoloji ile Elos felsefesi su disiplinleri takip eder;

GOZLEM – ETKI – RUYA- ILGI – MUCIZE – KUTLAMA – DEVRIM

GOZLEM : Topluluk yada grup icinde ki; bireylerin potansiyellerini ve cevresel kaynaklari  belirlemeye ve degerlendirmeye yonelik yapilan gozlem ve kesif egzersizidir.

ETKI : Dinleme pratikte bu disiplinin temel bir özelliğidir. Kolektif çalışmayi beslemek ve güçlendirmek icin;  insanlar arasinda karsilikli güven ve sevgi ilişkileri kurmayi hedefleyen calismadir.

RUYA : Hepimizin en iyi ve en derin özlemlerinin ifadesi için yeterli alan ve ilişki sağlamayi amaclayan calismadir. Guzel bir tablo olusturmak icin sorunlari tanimlamaya yonelik uygulamalar icerir. Ruyalar ne kadar derinlesir ve ozellesirse toplulugun destegi daha fazla olacaktir.

ILGI : Stratejileerin ve projelerin dikkatli ve ilgiyle planlanmasi, ortak ruyalarin beklentilerinin farkina varilmasini saglayacaktir.  Birbirimizi ve ruyalarimizi dikkate alarak, toplulukla birlikte nasil hareket edebiliriz sorusuna cevap bulunur.

MUCIZE :  En iyi olduklari yetenekleri ve nitelikleri ile motive edilmis bir grup insanin kollektif  hareketi sayesinde sevgi baglari ile olusturulan ortak ruyalar harekete gecmeye baslar. Sonuc beklenen olasiliklarin otesindedir.

KUTLAMA :  Ortak bir yolculuktan sonra, kollektif  basari ve sevinc paylasilir. Fiziki gerceklik olustuktan sonra canli deneyim coskuyla hissedilir ve coskuyla kutlanir.

DEVRIM : Hayallerin ve başarıların genişlemesi  ve yeni bir döngünün başlangıcıdir. Bu potansiyelin keşfi ile topluca hayallerini gerçekleştiren, somutlaşmasını zevk ile gozlemleyen topluluk icin, daha büyük sıçramalar  ve daha buyuk degisim için arzu kaçınılmaz olur.

Bahsedilen bu etaplar niteliklerine gore Toprak-Su-Ates-Hava elementleri ile iliskilendirilir.

—-ELEMENT OYUNLARI—-

Element oyunlari ile grup olarak birbirimizi ve  sahis olarak kendimizi daha derin kesfedebilme firsatimiz oldu. Doga ile baglanti kurarken aslinda grup olarak birbirimizle daha siki baglanti kurduk. Bu durum oyunlarin ardindan takip ettigimiz etaplarda  daha verimli iliskiler kurup, birbirimize ve cevremize karsi daha bilincli hareket edebilmemizi sagladi.

TOPRAK OYUNU’NUN NITELIKLERI

Kabul edici – Birlik olma – Ozguven- Farkindalik – Maddelestirme, Gerceklestirme – Limitlerin taninmasi – Yasamin comertligi

Toprak Oyunu’ndan sonra islenen etaplar GOZLEM ve ETKI‘dir.

SU OYUNU’NUN NITELIKLERI

Adapte olabilirlik – Hassasiyet – Breket – Duygusallik – Algi – Yonlendirilmis Ozgurluk – Esneklik

Su Oyunu’nun nitelikleri dogrultusunda bu oyundan sonra RUYA etapi islenmeye baslar.

ATES OYUNU’NUN NITELIKLERI

Eylem – Dinamizm – Donusum – Askinlik – Yukselis – Odaklanma

Ates oyunundan sonra ILGI ve MUCIZE  etaplari islenir.

HAVA OYUNU’NUN NITELIKLERI

Teslimiyet – Kapsama – Genisleme – Canlilik – Iletisim – Dayanisma

Hava oyununun ardindan KUTLAMA ve DEVRIM etaplari tamamlanir. 

For more information : http://warriorswithoutweapons.net/

Leave a Comment