BEDEN ve MEKAN UYUMU




VAstu Shilpa Shastra, tasarım, mimari ve heykel üzerine yazılmış metinlerin orijinal adıdır. VAstu kelimesi uzay anlamına gelir, Shilpa biçimdir ve Shastra hülasa veya metindir. VAstu, fiziksel bedenimiz, çevre ve İlahi olan arasındaki ilişki algısından ortaya çıkmıştır. Çeşitli ritüeller ve geometrik formlar ile insan alanı ile ilahi enerji arasında ilişki kurmayı araştırır. Bu süreç yaşamın kendisi gibi holistik bir vizyon ile ilerler. Bu yolda Yoga, Ayurveda ve vAstu birbirini destekleyen üç kadim kaynaktır.

Yoga, bedeni, nefesi ve zihni hizalamakla ilgilenir.

Ayurveda, vücut enerjilerinin hizalanması ve şifası ile ilgilenir.

vAstu, beden, mekan ve enerjilerinin uyumu ile ilgilenir.

“BEDEN VE MEKAN UYUMU” çalıştayında vAstu, yoga, Kalari ve Odissi öğretilerinden alınan ilhamlar ile beden ve mekan pratikleri yapacağız. Tüm bu kadim bilgilerden, dünyadaki varlığımızın gezegenle uyumlanması için destek alacağız. Biyodinamik Meditasyon ve yaklaşımlarla da bu sürecin şifa kanalını besliyor olacağız. Varlığımızın dingin özüne temas ederek tüm bu deneyimleri bütünlükle uyumlayacağız.  Ve sonucunda hizalanmış beden, ruh ve bilinç anından alanımızı aktive etmeyi pratik edeceğiz.


AYÇA ALGÜN ile Biyodinamik Yaklaşımlar;

Ben Ayça Algün. 2000 yılından beri hareket ve dinginlikle ilgileniyorum. Tırmanış, yoga, meditasyon, aile dizilimi, nefes terapisi yollarından sonra 2017’de Biyodinamik Kranyosakral Terapi eğitimime başladım. Hem dokunarak hem de uzaktan bire bir seanslar veriyorum. 2020 yılından beri de çevrimiçi grup derslerinde, Biyodinamik Hareket ve Biyodinamik Meditasyon öğretiyorum.  

Instagram : https://www.instagram.com/kamkrama/

Biyodinamik, biyolojik faaliyetleri ve enerjileri dinleyen bütüncül bir yaklaşımdır.

İnsan bedenindeki kranyosakral sistem ise kranyum; kafatası ile sakrum; kalça arasındaki merkezi sinir sistemini ve bu sistemi çevreleyen tüm zar ve dokuları içerir.

Biyodinamik yaklaşımla yapılan kranyosakral seanslarında uygulayıcı, doğada ve danışanın bedeninde varolan çok yavaş ritimlere uyumlanır. Bu uyumlanma, uygulayıcının dingin bir merkeze sahip olmasını sağlar. Bu dinginlikle,  danışanın sinir sistemi de tanışır ve kendine kaynak oluşturur. Bu dinginlik, durağan değil dinamiktir. Dinamik Dinginlik’ten doğan Birincil Solunum ritimleri,  gelgit hareketleri gibidir. Doğadaki yaratıcı kuvvetlerin tesirini, insan bedenindeki sıvılara ve dokulara dalga dalga taşırlar. Danışanın sistemi, Dinamik Dinginlik‘e girdiğinde hem kendine kaynak yaratır; hem de sonrasında tıkanık dokular gelgit hareketleriyle birlikte solumaya başlar. Beden, kendi kendini iyileştirir.

Biyodinamik Meditasyon’da,  uygulayıcının yönlendirmesiyle tüm katılanlar kendi fiziksel bedenlerindeki Birincil Solunum ritimlerine uyumlanır. Geniş ve kapsayıcı bir alan tutulur. Bu alanda, tüm sinir sistemleri birbiriyle uyumlanarak derin bir meditasyona girer. Herkes için kişisel bir şifalanma gerçekleşir.


MERVE TEKİN ile Beden keşfi, Vaastu Shastra ve Mekan Aktivasyonu;

Ben Merve Tekin,  “Obaruhu” topluluğunun kurucu parçası olarak yıllarca doğal mimarlık ve topluluk oluşturma deneyimleri üzerine çalışmış bir  Bio-mimarım. Ayrıca kendimi çeşitli beden pratikleri ile keşfetmek hep çalıştığım bir alan olmuştur. Yaklaşık altı yıllık profesyonel kaya tırmanışçılığının ardından, on yıldır yoga ile ve son zamanlarda da yoğunluklu olarak Kalaripayattu (Dövüş Sanatı) ve Odissi (Tapınak Dansı) pratikleri ile kendimi, ve hizalanmış bir ben’den ve beden’den genişleyerek enerjinin “mekan” ile etkileşimini araştırma ve geliştirme yolculuğuma devam etmekteyim. Bu konuda bana en büyük ilham, kendi gözlem ve deneyimlerimin yanı sıra, yıllardır “Ritambhara Ashram”ın öğrencisi olarak keşfetmeye devam ettiğim Vaastu Shastra – Hint Mimarlık ve Tasarım Bilimi’nin açtığı perspektiflerin büyük katkısı olmuştur. 

PROGRAM AKIŞI ve KAYIT :

6 Mayıs 2023 

9.30 – 10.00 —— AÇILIŞ ve birbirimizle uyumlanma

10.00 – 11.15 —— BEDEN ile çalışma

11.15 – 11.30 ——- MOLA

11.30 – 12.00 ——- VAASTU SHASTRA’ya bakış

12.00 – 12.30 ——- BİYODİNAMİK meditasyon

7 Mayıs 2023

9.30 – 9.45 —— AÇILIŞ ve birbirimizle uyumlanma, soru cevap

9.45 – 11.00 —— BEDEN ile MEKAN AKTİVASYONU

11.00 – 11.15 ——- MOLA

11.15 – 12.00 ——- VAASTU SHASTRA’ya bakış

12.00 – 12.30 ——- BİYODİNAMİK meditasyon

Katılım talebinizi gönderdiğinizde ödeme bilgileri ve çalıştayın Zoom giriş linki paylaşılacaktır. 

Not: Program akışının içeriği duruma ve ihtiyaca göre değişiklikler gösterebilir. 

E-mail : obaruhu@gmail.com 

Merve Tekin

Leave a Comment